uslovi korištenja


Dobrodošli na oficielne stranice BRAMS d.o.o.

BRAMS d.o.o. vam omogućuje korištenje sadržaja stranice www.brams.ba, za koje je podložno niže navedenim Uslovima korištenja.

Uslovi korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice www.brams.ba

Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice www.brams.ba ili svih njenih dijelova (u nastavku BRAMS d.o.o.) smatra se da su korisnici upoznati s ovim Uslovima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web prezentacije te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava
BRAMS d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, foto, vizuelne, video i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava BRAMS d.o.o. i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja
BRAMS d.o.o. zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici BRAMS d.o.o, bez obaveze prethodne najave.
Linkovi na druge web stranice BRAMS d.o.o. sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, te linkova na vanjske izvore informacija. Sve sadržaje web stranice BRAMS d.o.o. koristite na vlastitu odgovornost i BRAMS d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van web stranice BRAMS d.o.o., isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. BRAMS d.o.o. ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svojim web stranicama.

Zaštita privatnosti
BRAMS d.o.o. stranica poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke iz procesa eventualne registracije, te ostale podatke o korisniku, BRAMS d.o.o. neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom. Podaci o korisnicima koji su dostupni putem društvenih mreža a koji se nalaze na stranicama BRAMS d.o.o. su isključivo odgovornost svakog pojedinačnog korisnika koji nivo privatnosti sam reguliše na kanalu društvenih medija. BRAMS d.o.o. može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke BRAMS d.o.o. koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Obaveze korisnika
Korisnicima BRAMS d.o.o. stranice, kao i socialnih linkova tipa Twitter, Facebook, YouTube, itd., strogo je zabranjeno: objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog programa i/ili hardvera kao i telekomunikacijske opreme.
Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentiranja.

Izmjene uslova korištenja
BRAMS d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uslove korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem ovih uslova na internet stranicama BRAMS d.o.o.